Vanavond achter de bar
Bestuursmenu
Jarigen
Vandaag:
    Geen jarigen
Binnenkort:

Algemeen

Aanmeldformulier Tappers

De Cambridgebar draait volledig op vrijwillgers, en ook jij kan daar deel van uitmaken! Volg onderstaande link naar het aanmeldformulier. 

Aanmeldformulier Tappers

 

 

 

De Cambridgebar zoekt nieuw bestuur!

Nog een paar maanden en dan zit het huidige bestuursjaar er weer op. De Cambridgebar is daarom op zoek naar 6 mensen die het leuk vinden om een jaartje de Cambridgebar onder hun hoede te nemen en alle ins- en outs te leren van een echt Horeca bedrijf.


Lijkt het jou leuk om een jaar plaats te nemen in het bestuur van de Cambridgebar en wil je hier graag meer over weten?


Kom dan langs op onze informatieavond dinsdag 17 mei aanstaande. Hier zal meer verteld worden over de verschillende functies en wat er allemaal in dit jaar bij komt kijken.

Ben je overtuigd en wil je graag plaatsnemen? Stuur dan voor 12 juni en sollicitatie met motivatie naar **Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.** !

Jouw mogelijkheden als vrijwilliger

De Cambridgebar kent drie verschillende soorten vrijwilligers: tappers, commissieleden en bestuursleden. Ook jij kunt hier deel vanuit maken! 

 

Tapper

 

Als tapper draai je eens (mag ook meer) in de twee weken een tapdienst in de Cambridgebar. Op dit moment bestaat ons tapteam uit ongeveer 40 vrijwilligers. Als tapper verzorg je de drankjes, de muziek en natuurlijk de gezelligheid voor je gasten. Daarnaast zijn er voor de vrijwilligers leuke personeelsuitjes en kortingen. Als tapper leer je razendsnel andere bewoners op de Uithof kennen.

Lijkt het je leuk om het tapteam te komen versterken? Stuur dan meteen een mailtje naar **Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.**  of meld je online aan via het aanmeldformulier in het menu links van deze tekst! We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

 

Commissies

 

Lijkt het je leuk om samen met anderen in teamverband feesten en/of activiteiten te organiseren? Binnen de Cambridgebar hebben we verschillende commissies! Zij organiseren ongeveer elke 6 weken een spetterend feest of een toffe activiteit. Als Uithofbewoner ontvang je regelmatig flyers van deze activiteiten in je brievenbus!

Lid worden? Kijk hier voor meer informatie en de contactgegevens van alle commissies. Het kost nauwelijks tijd en je krijgt er heel veel voor terug, dus neem vrijblijvend contact op!

 

Bestuurslid

 

Wij zoeken JOU voor het bestuur van volgend jaar!

Het bestuur van de Cambridgebar is gezeteld in een stichting. Het is een parttime-bestuur dat elk jaar in september opnieuw voorgedragen en gekozen wordt. Als bestuurslid krijg je een bepaalde hoofdfunctie (Voorzitter, Secretaris, Penningmeester, Barcommissaris, Inkoper of Facilitair Beheerder) die je in principe voor één jaar uitvoert. Wil je na dat jaar nog door? Dan kun je gewoon opnieuw solliciteren. Als bestuurslid bij de Cambridgebar leer je in groepsverband een zelfstandig horecabedrijf runnen. Je leert veel en het staat bovendien ook erg goed op je CV. Daarnaast is het natuurlijk ook een heel gezellig jaar. Een supergave ervaring dus! 

Ook komende september hebben we weer nieuwe bestuursleden nodig. Dit is prima te combineren met je studie. Dus lijkt het je leuk om bestuurslid te worden van de Cambridgebar? Of heb je vragen over of voor het bestuur? Neem dan contact met ons op: mail naar **Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.** .

Historie

In 1998 werden de studentenwoningen op het universiteitsterrein 'De Uithof' opgeleverd. De Cambridgelaan was geboren en daar zit je dan als student, niet alleen maar met nog 1002 lotgenoten, met om je heen niets dan beton, studieboeken en schaapjes. De SSH en de Universiteit Utrecht hadden niet bepaald gedacht aan vertier tussen al die grijze gebouwen en die groene lege vlaktes. Er stond een groep studenten op die vond dat er iets moest gebeuren. Tussen beide flats in stond een leeg pand en dat was natuurlijk zonde! Veel mensen, veel ideeën en uiteindelijk kwam men tot de conclusie dat een studentencafé hetgeen was wat 'de buurt' nodig had.

Met Cambridgebar als tijdelijke naam werd er een oprichtingswerkgroep in het leven geroepen die zich ging bezighouden met het uitwerken van het idee. De Stichting Sociale Huisvesting, eigenaar van het pand, stelde dat het café geen commerciële belangen mocht hebben en dat de drankprijzen laag moesten liggen. De SSH was met die voorwaarden meer dan bereid een lening te verschaffen en de huur van het pand laag te houden om zo de studenten te hulp te schieten. Ondertussen werd de bewoners gevraagd een originele naam te verzinnen voor het café. Naast namen in de trend van 'Café Dikke Lul 3 Bier' en 'Café De Natte La', kwamen er ook originele namen binnenstromen. Echter ontbrak dé naam waarbij iedereen zei: ja dit is hem! Besloten werd er nog maar even verder over na te denken.

Om vergunningen te kunnen regelen moest er een organisatie vorm bedacht worden. Men koos voor een stichtingsvorm om op die manier aan de wensen van de SSH te kunnen voldoen en daarnaast nog voldoende vrijheid te hebben. Dus op naar de notaris! Het doel dat de werkgroep voor ogen had was heel simpel; een café op de Cambridgelaan zodat bewoners elkaar beter kunnen leren kennen en er meer te beleven valt. Zeg dat tegen een notaris en die maakt daar het volgende van:

"Het bevorderen van de gezelligheid tussen de bewoners van het te Utrecht gelegen wooncomplex Cambridgelaan onderling, door het exploiteren en beheren van de sociëteitsruimte aldaar, en voorts al hetgeen met één en ander rechtstreeks of zijdelings verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn, alles in ruimste zin des woords"

Uit de oprichtingswerkgroep vloeide een zeskoppig bestuur welke verantwoordelijk werd voor de stichting. Op 15 juni 2000 was Stichting Cambridgebar een feit! Cambridgebar?? Dat was toch de tijdelijke naam? Dat was het inderdaad, maar betere namen ontbraken en deze naam was inmiddels al een begrip geworden! Met de kersverse statuten onder de arm op naar de Gemeente Utrecht en de Politie om die vergunningen maar eens binnen te halen.

Met het geld, de statuten en de vergunningen was het begin er, maar het belangrijkste ontbrak nog: het BIER! Een enquête werd gehouden onder de bewoners om een top 3 meest gewilde bieren te kunnen vormen. Grolsch voerde deze lijst aan en de top 3 werd benaderd voor een offerte. Heineken bleek uiteindelijk de beste deal te kunnen leveren en zo was het bier ook een feit. Met behulp van de interieurbouwers van Heineken en Intrica kreeg de Cambridgebar een gezicht. Terwijl de bouw nog in volle gang was stroomde het bier al rijkelijk! Officieel was er nog niets geopend maar iedereen was zo nieuwsgierig dus klandizie was er voldoende en zo'n tap moet natuurlijk getest worden...

Personeel vinden was het laatste grote obstakel. Gezien de lage prijzen en de non-commerciële gedachte zou het personeel uit vrijwilligers moeten bestaan. Bewoners werden gevraagd zich aan te melden als vrijwillige tapper voor enkele uurtjes per week. Er stond de volgende dag letterlijk een rij van de bar tot aan de buitendeur met tientallen bewoners die zich graag wilde inzetten. Ze werden ingewerkt en opgeleid terwijl de laatste technische dingen werden afgerond.

De inzet van alle betrokken bewoners, de SSH, Heineken, Vrumona, Intrica en bovenal het geduld en grootse inzet van de oprichtingswerkgroep en het eerste bestuur zorgde ervoor dat de Cambridgebar op 17 januari 2001 haar deuren officieel kon openen. Door de jaren heen is er nog veel veranderd maar elk jaar vieren wij haar verjaardag en wij hopen dat de geweldige inzet van de vrijwilligers een garantie is voor nog veel verjaardagsfeestjes!

Een café voor en door studenten, het doel werd bereikt, de Uithof is een beleving rijker!

**Joomla! Foutopsporingsconsole**

**Sessie**

**Profielinformatie**

**Geheugengebruik**

**Database queries**

**Ontleedfouten in taalbestanden**

**Geladen taalbestanden**

**Niet vertaalde strings**