Facebook
Vanavond achter de bar
Bestuursmenu
Jarigen
Vandaag:
    Geen jarigen
Binnenkort:

Bierbehandeling

Afschuimen

Schuim direct af, wanneer het bier nog in het glas omhoog komt. Dit noemen we 'levend afschuimen'. Gebruik een scherpe afschuimer, die in schoon water staat. De afschuimer moet vochtig zijn. Het water op de afschuimer zorgt voor een dun filmlaagje, dat de schuimkraag afdicht en beschermt tegen zuurstof. Houd de afschuimer voortdurend horizontaal onder een hoek van 45 graden. Schuim in een vloeiende beweging af over de rand van het glas. Hiermee verdwijnen de grove schuimbellen. Nooit met de afschuimer op het glas tikken! Wacht heel even zodat de schuimkraag tot rust kan komen.


**Joomla! Foutopsporingsconsole**

**Sessie**

**Profielinformatie**

**Geheugengebruik**

**Database queries**

**Ontleedfouten in taalbestanden**

**Geladen taalbestanden**

**Niet vertaalde strings**